Щільність в’язання: 30 п / 44 р = 10 см лицьовою гладдю

Вам буде потрібно:

  • 180 – 280 м шкарпеткової пряжі
  • панчішні спиці 2.75 мм
  • 2 маркера

Опис роботи.

1. Набрати 58 п звичайним способом і з’єднати для в’язання по кругу.

2. В’язати нижню резинку 10 рядів

3. В’язати ажурним візерунком на верхній стороні мітенки і лицьовою гладдю на долоні 5 раппортов ажурного візерунка (або до досягнення бажаної довжини)

4. Виконати клин великого пальця і ​​перевести п великого пальця на непридатну нитку

5. Продовжити ажурний візерунок ще 2 раппорта після великого пальця

6. В’язати верхню резинку 10 рядів

7. Закрити петлі (верх мітенки)

8. Закінчити великий палець, пров’язуючи 5 рядів лицьовою гладдю та 5 рядів резинкою

9. Закрити петлі великого пальця

10. Сховати кінці ниток

Ажурні мітенки “Merletto”Нижня резинка.

В’язати резинкою наст. чином 10 рядів:

1. 1 лиц, 3 вив, 2 лиц, 3 вив, 3 лиц, 2 вив, 1 лиц, 2 вив, 3 лиц, 3 вив, 2 лиц, 3 вив, 1 лиц (29 п)

2. Повторити 1 раз (всього 58 п)

Ажурний візерунок – після завершення резинки, в’язати ажурний візерунок на верхній стороні мітенки на 29 п. 29 п долоні виконуються лицьовою гладдю в кожному ряду.

C6f (коса) – зняти 3 п на допоміжн. спицю перед роботою, 3 лиц, 3 лиц зі допоміжн. спиці.

С6Ь (коса) – зняти 3 п на допоміжн. спицю за роботою, 3 лиц, 3 лиц зі допоміжн. спиці.

1. 1 лиц, накид, зняти 1, 1 лиц, протяжка, 1 лиц, 2 разом лиц, накид, 6 лиц, накид, зняти 1, 1 лиц, протяжка, 1 лиц, 2 разом лиц, накид, 6 лиц, накид, зняти 1, 1 лиц, протяжка, 1 лиц, 2 разом лиц, накид, 1 лиц

2. лиц

3. 2 лиц, накид, 1 зняти, 2 разом лиц, протяжка, накид, 8 лиц, накид, зняти 1, 2 разом лиц, протяжка, накид, 8 лиц, накид, зняти 1, 2 разом лиц, протяжка, накид, 2 лиц

4. лиц

5. 1 лиц, накид, зняти 1, 1 лиц, протяжка, 1 лиц, 2 разом лиц, накид, 6 лиц, накид, зняти 1, 1 лиц, протяжка, 1 лиц, 2 разом лиц, накид, 6 лиц, накид, зняти 1, 1 лиц, протяжка, 1 лиц, 2 разом лиц, накид, 1 лиц

6. лиц

7. 2 лиц, накид, зняти 1, 2 разом лиц, протяжка, накид, 1 лиц, С6b, 1 лиц, накид, 1 зняти, 2 разом лиц, протяжка, накид, 1 лиц, C6f, 1 лиц, накид, зняти 1, 2 разом лиц, протяжка, накид, 2 лиц

8. лиц

Ажурні мітенки “Merletto” - схема

Клин великого пальця – одночасно з прибавками продовжити в’язання верхньої частини мітенки по візерунку. Почати клин великого пальця.

1. Клин великого пальця виконується по-різному для правої і лівої мітенки.

a. Права мітенка – 1 лиц, вставити маркер, 1 лиц, ** прибавити 1, 1 лиц, прибавити 1, вставити маркер (тепер 4 п між маркерами)

b. Ліва мітенка – лиц до 2 п від кінця долоні, вставити маркер, 1 лиц, прибавити 1, 1 лиц, прибавити 1, вставити маркер (тепер 4 п між маркерами)

2. В’язати 1 коло

3. В’язати лицьовими до маркера, зняти маркер, 1 лиц, прибавити 1, лиц до 2-го маркера, прибавити 1, зняти маркер (тепер 6 п між маркерами і 56 п поза маркерів)

4. Повторювати ряди 2 і 3 поки не буде 20 п між маркерами.

5. Помістити 20 п на бросову нитку

6. Після завершення клина великого пальця пров’язати ще 2 раппорта візерунка і продовжити в’язати лицьовою гладдю на долоні.

** Всі прибавлення можуть бути виконані вашим улюбленим способом, наприклад, M1R і М1L

M1-M1L-M1R

Верхня резинка – після завершення великого пальця і 2 ажурних раппортів почати резинку для верху мітенки. Ви будете убавляти 4 п в першому колі, 2 п у другому колі і потім продовжити резинкою як написано 5 кіл.

1. 1-й убавочний/установчий ряд – ви будете убавляти і на верхній і на нижній частині мітенки.

a. на тильній стороні – 1 лиц, 2 рзм лиц протяжкою, (3 вив, 3 лиц, 3 вив, 2 лиц, 1 вив, 2 лиц, 3 вив, 3 лиц, 3 вив) потім 2 разом лиц, 1 лиц.

b. на долоні – 1 лиц, 2 рзм лиц протяжкою, (3 вив, 3 лиц, 3 вив, 2 лиц, 1 вив, 2 лиц, 3 вив, 3 лиц, 3 вив) кінець з 2 разом лиц, 1 лиц.

c. В’язати резинкою 1 коло

2. 2-й убавочний ряд – ви будете убавляти тільки на верхній стороні мітенки.

а. На тильній стороні – 1 лиц, 2 рзм лиц протяжкою, (2 вив, 3 лиц, 3 вив, 2 лиц, 1 вив, 2 лиц, 3 вив, 3 лиц, 2 вив) потім 2 разом лиц, 1 лиц.

b. На долоні в’язати резинкою без убав. – 1 лиц, 3 вив, 3 лиц, 3 вив, 2 лиц, 1 вив, 2 лиц, 3 вив, 3 лиц, 3 вив, 1 лиц

3. тепер у вас 50 п (по 25 на верхній і нижній стороні), 6 п убавлено. Продовжити в’язати резинкою ще 5 кіл наст. чином: 1 лиц, 3 вив, 3 лиц, 3 вив, 2 лиц, 1 вив, 2 лиц, 3 вив, 3 лиц, 3 вив, 1 лиц (повторити 1 раз)

4. Закрити петлі

Закінчити великий палець.

1. На 4 або 5 панчішних спиць підняти і пров’язати лицьовими п великого пальця на бросовій нитці.

2. Підняти і пров’язати лицьовими ще 4 або 5 п на основній частині мітенки, щоб закрити отвір між великим пальцем.

3. В’язати ще 5 кіл лицьовою гладдю

4. В’язати 5 кіл – резинкою 1 лиц, 1 вив

5. Закрити петлі великого пальця і ​​сховати кінці ниток.

Ажурні мітенки “Merletto”

 Ажурні мітенки “Merletto”

Ажурні мітенки “Merletto”