Розмір: 48/50

Вам знадобиться:

  • 250 г. бавовняної пряжі (300 метрів у 75 грамах) білого кольору;
  • гачок № 2,5;
  • ґудзики.

Модель виконана з стрічок брюгського мережива, що імітують «джгути», з’єднаних між собою «косою» сіткою. Для початку зробіть викрійку деталей з пришивним рукавом з урахуванням індивідуальних мірок. 

Зв’яжіть зразок овального мотиву за схемою 15, потім виконуйте тасьму і з’єднуйте її з овалом в процесі в’язання «дужок» наступним чином: * 3 повітряні петлі, введіть гачок в арку з повітряних петель овального мотиву, захопіть робочу нитку і витягніть петлю, пров’яжіть 2 петлі на гачку одним прийомом (зчіпка), 3 повітряні петлі *.

За зразком і згідно викрійки зробіть розрахунок в’язання, визначаючи кількість мотивів (половинки мотивів) у кожній стрічці, кількість стрічок для деталей. Врахуйте, що ширину виробу можна регулювати кількістю рядів сітки – обв’язки.

Увага! На схемах 15 а. – 15 в. показані не тільки способи виконання, обв’язки і з’єднання стрічок між собою, а й зразки формування вирізу горловини, пройми, окату рукава, лінії низу і плеча деталей. Кількість мотивів у кожній стрічці і вибір способу формування контурів деталей визначайте самостійно залежно від використовуваної вами пряжі, індивідуальної щільності в’язання, розмірів і форми виробу.

Зв’яжіть стрічки – «джгути» для полочок і спинки, орієнтуючись на базові схеми. Для переду і спинки використовуйте схеми 15 а, 15 б, 15 в на яких показані прийоми формування нижньої частини стрічки та лінії плеча (15 а), вирізу горловини полочАжурна накидкаки (15 б), прийом формування пройми (15 в). З’єднайте готові смуги між собою, обв’язуючи вздовж довгих сторін «косою» сіткою. Далі зв’яжіть стрічки для рукавів, орієнтуючись на базові схеми 15 а і 15 г. На схемі 15 г. показаний прийом формування окату рукава. З’єднайте готові смуги по викрійці, заповнюючи порожні простори «косою» сіткою.

Рукави вшийте в пройми. Оформіть виріб по периметру обв’язкою за схемою 15 а. До лівої полочки пришити ґудзики. Ажурні отвори кайми послужать петлями.

Викрійка:

Ажурна накидка - викрійка

Ажурна накидка - схема 15

Ажурна накидка - схема 15б

Ажурна накидка - схема 15в

Ажурна накидка - схема 15г

060613_1528_1.png