Розмір: 40-44

Вам буде потрібно:

  • 450 г пряжі з 100% льону, 110 м в 50 г
  • спиці №4 – прямі і кругові

Примітка: враховуйте, що в процесі носіння вироби з льону можуть витягуватися.

Опис роботи.

Пуловер з косою в’яжеться повністю через плечі, починаючи від нижнього краю переду. 

Наберіть 98 петель і пров’яжіть 1,5 см резинкою 1 на 1, в останньому ряду резинки додайте 1 петлю. Далі продовжуйте в’язання ажурним візерунком по схемі в такому порядку: 1 кромочна, 31 петля від стрілки В за схемою до кінця рапорту, 2 рапорти повністю, 1 кромочна. Враховуйте, що в виворітних рядах петлі потрібно в’язати по малюнку, а накиди  виворітними.

Через 26 см (70 рядів) наберіть для лівого рукава з правого боку 35 петель і включіть їх у візерунок, починаючи тепер лицьовий ряд після кромочної з 1 петлі рапорту.

Через 52 см (140 рядів) від планки з резинки закрийте для кінця рукава і вирізу горловини з правого боку 35 петель і далі продовжите в’язання по візерунку. Для правого рукава не потрібно ні додавати, ні збавляти петлі, так як він є складовою частиною переду і спинки.

Через 69,5 см (187 рядів) від планки, зв’язаної резинкою, буде досягнута лінія плече-рукав, тобто середина деталі. Закінчите пуловер симетрично, при цьому зменшення стануть додаваннями, і навпаки.

Через 87 см (234 ряди) від планки, зв’язаної резинкою, виконайте з правого боку симетрично лівому рукаву переду лівий рукав спинки.

Через 139 см (374 ряди) від планки переду почніть в’язати на 99 петлях планку спинки резинкою 1х1, зменшивши в 1-му ряду 1 петлю, до висоти планки 1,5 см і закрийте всі петлі.

Ас-пул.-сх-2-640x211Vyikroyka25

Збірка.

Складіть пуловер лицьовими сторонами по лінії рукав-плече: перед і спинка, а також лівий рукав переду і спинки повинні лежати точно один на одному.

Через 18,5 см від лінії плече-рукав зробіть на прямому краї пуловера з обох сторін по позначці для планки правого рукава. Виконайте шов лівого рукава. По нижньому краю лівого рукава наберіть 76 петель і зв’яжіть між кромочними 1,5 см резинкою 1х1, після чого закрийте петлі по малюнку.

Для планки правого рукава наберіть між відмітками також 76 петель і теж зв’яжіть планку 1,5 см резинкою 1х1. Тепер виконайте бокові шви і шви планок рукавів. Далі будуть потрібні кругові спиці: наберіть на них по вирізу горловини 138 петель, замкніть в коло і також зв’яжіть планку шириною 1,5 см, як і раніше, резинкою 1х1, закрийте петлі по малюнку.