Майстер-клас вязання гачком: блакитний мак

Автор admin. Дата: . Категорія: В'язані моделі

Майстер-клас вязання гачком: блакитний мак

Ще один майстер клас на тему маків від Ксенії Ніколаєвої. 

Дві однакові деталі для пелюсток. Кругла серединка зв'язана по спирали стовпчиками без накиду: 6-12-18-24-30-36. Для пелюсток використовується туніська техніка. Не відриваючи нитки від основи набрати ланцюжок з 12 повітряних петель, провязати туніський ряд, витягуючи ліву кромкову петлю з петлі круглої основи. Дальше в'язати по схемі з наступної фотографії. Для прибавки витягувати петлю з горизонтальної перемички після першого стовпчика. Для зменшення пров'язувати разом перші два стовпчика.
 

Умовна схема в'язання деталі з пелюстками. Числа стовпчиків в рядах: 12-6__12-13-6__13-14-7__14-15-7__15-16-8__16-16-8__16-16-8__16-15-7__15-14-7__14-13-6__13-12-6__12. Закінчивши в'язання однієї пелюстки, за допомогою з'єднувальних петель спустіться до його основи, пров'яжіть 7 стовпчиків без накиду і наберіть ланцюжок з 12 повітряних петель для другої пелюстки. Готову деталь обв'язати по периметру стовпчиками без накиду, вв'язуючи підходящий по кольору дротик.

Зшити обидві деталі.
Дротяні кінчики вивести на виворіт, скрутити між собою, виложити колечком и закріпити.
Серцевинка — зв'язана стовпчиками без накиду шарик, набитий наповнювачем и вишитий. В даному випадку використано шов рококо, хоча можна и тамбурним швом позначити характерний для маку рисунок, и звичайним швом "вперед голку" в кілька ниток.
Для тичинок обв'язати гачком полосу картону шириною біля 1,5 см. Тут близько 50 витків. Розверніть в'язання і закріпіть витки рядом стовпчиків без накиду. Пропитати витки клеєм ПВА. Дати трошки підсохнути, розрізати и зняти заготовку з картону. Вийде тасьма з китицями.
Тасьму з китицями виложити колечком и закріпити. В цій квіточці вийшло два витки, може бути і більше, якщо тичинки плануються густіші. Кінчики тичинок обмокнути в ПВА, а потім в манку /микробісер /мелену каву або що ще під рукою опиниться. Тут використана пудра с блискітками для дизайну нігтів.
Кількома стіжками прикріпіть тичинки до квітки.
Прикріпіть серцевинку.
Так виглядає виворотна сторона. Кінці ниток закріпити і обрізати.
Заготовки для бутона. Пелюстки зв'язані по тому ж принципу, що і в червоному маку.
Зелена частина бутона складається з двох овальних частин. Кожен овал в'яжеться по спіралі стовпчиками без накиду. Останні 2-3 ряди з одного краю пров'язані напівстовпчиками з накидом і без прибавок.
Пелюсткову частину бутона звернути трубочкою и закріпити.
З'єднати дві зелені половинки, набити наповнювачем на одну третину. Прикріпити до пелюсткової частини дротик, вставивши його в зелену частину. Кількома стібками скріпити пелюстки і зелену чашечку.
До основи бутона прикріпити зелену нитку і обв'язати стебельце стовпчиками без накиду.
Листочки: принцип їхнього в'язання викладено в статті про червоний мак.
Продовжуючи обв'язку стебла, прикріпіть до нього маленький листочок.
Основа, до якої пришивається булавка и кріпиться бутон с листком, зв'язана по спіралі стовпчиками без накиду. На фото 6-12-18-24-30-36-42-48, але кількість рядів може змінюватися, в залежності від товщини нитки.
Пров'язуючи останній ряд, прикріпіть листочок...
... і бутон.
Ось так виглядає поки що виворіт.
Кінці дротиків і ниток акуратно обрізати.
Булавку, краще пришити трохи вище центру. Так брошка буде менше відхилятись на тканині.
Пришити основу до квітки.
Залишилось тільки за гофрувати пелюстки по своєму бажанню.

 

 

 

 

Ще кілька варіацій на тему маків від автора Ксенії Ніколаєвої.

 

Краса, просто дух захоплює, одразу хочеться створити щось схоже.



Діаметр квітки близько 7 см. Розміри всієї композиції приблизно 10 на 12 см.

А ось прекрасні сережки від автора. Все ті ж маки. Ну просто шик і красота!!!


Tags:

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 голос (а, ів), середній бал: 5.00 із 5)
Loading ... Loading ...